lördag 10 mars 2018

På skidsemester i Orsa Grönklitt


Nog för att det är mycket snö i större delen av vårt land just nu, ja t.om nere i Ystad där min syster bor har de så mycket snö att hennes sambo tog skidor till jobbet häromdagen. Men när vi kom fram till stugan vi hyr här på skidanläggningen Grönklitt i Orsa insåg vi att vi hemma hos oss i Småland ligger långt efter. Stugan vi hyr ligger inbäddad i snövallar som plogats och skottats upp. Mysigt tycker jag och börjar drömma om att få fira jul under dess förutsättningar…

Backarna här i Grönklitt passar perfekt för vår familj, många barn- och nybörjar vänliga. Själv minns jag knappt när jag åkte slalom senast, men nog fanns det lite kvar i bakhuvudet. Men när barnen och mannen begav sig upp till lite svårare backar under gårdagens e.m. pass blev jag kvar i stugan och läste en bok. Tror åtminstone yngsta sonen Mille var glad för det, han hade tydligt talat om att jag sinkade dem i åkningen, att jag inte åkte lika snabbt som dem.

Stugan vi hyr ligger i Toppbyn här på skidanläggningen och är supermysig, välplanerad och fräsch. Blir så imponerad att de lyckats få in så mycket på endast 61 kvm. Vi som själva står inför sommarstugebygge suger i oss all inspiration. Dock har vi redan ritningarna klara så det är mest det estetiska vi kan inspireras av nu.

Imorgon söndag är det dags att åka hem igen, men innan dess skall vi hinna med både skidåkning, mellomys och en tur till Rovdjursparken.
 

Ingången till stugan
 

Lycka är att leka i snön
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar