onsdag 28 mars 2018

Boktips - "Familjens projektledare säger upp sig".

 
 
Jag sprang på denna bok på biblioteket häromdagen, "Familjens Projktledare säger upp sig" av Gunilla Bergensten.

Har börjat läsa den och kan bara instämma i det mesta som står där. Nog för att jag förstått att vi kvinnor har fullt upp med hela företaget ”hem och familj”, men jag har aldrig tänkt på att vi faktiskt fungerar som projektledare. Kanske något att skriva i framtida Cv när det är dags att bege sig ut på arbetsmarknaden.

Också lite kul att se att jag inte är ensam i mina tankar kring uppdelning av roller här hemma. Visserligen har vi i detta hushåll bestämt att jag ska vara hemmafru och med det faller lotten på mig med det yttersta ansvaret för hem och familj, men kanske är det trots allt könsroller som styr mycket än idag. Sedan är frågan om det ligger i oss biologiskt eller om det är ett nedärvt beteende.
Jag kan bli fruktansvärt frustrerad över min man som bara kan tänka i ett led. Och med tanke på att han sitter på en högre chefstjänst så undrar jag ibland hur han får ihop det på jobbet, men kanske är det så att han (och många andra män) inte har förmågan att tänka längre än ett steg i taget (finns förstås undantag) rent genetiskt. Och kanske är det därför de ofta fungerar bra på chefspositioner, för de tar en sak i taget och löser problemet när de uppstår istället för att tänka ur alla håll och kanter så man bara trasslar in sig själv tillslut… Eller så är jag bara helt ute och cyklar. Boken är iaf läsvärd J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar