torsdag 21 december 2017

Snart jul...


Dagarna bara springer iväg och det är snart julafton. Jag ligger efter med det mesta, trots att jag planerat för att vara ute i god tid med allt inför denna jul. Ibland inträffar dock händelser som man inte kalkylerat med och det blir till att omprioritera. Och just så har det varit de senaste veckorna.
 
Herr Ponny kom inhaltande från hagen en eftermiddag och sedan har det rullat på. Hältan gick över för att sedan komma tillbaka.
Oro, funderingar och bollande om vad orsaken kunde tänkas vara. I huvudet dök förstås de värsta tankarna upp, men tillslut har hovslagaren funnit att han först haft en hovböld som läkt ut men där det samlats grus och skit. I en veckas tid fick han stå inne i box och vi och hans ägare har turats om med att titta till honom, mocka och fixa mat. Och det där bandaget som han har på hoven har tappats gång på gång så det har också fått fixas.
 
Känns lite dumt att hans ägare ska behöva lägga tid på det här när vi åtagit oss att ha honom på heltid, men samtidigt är hon mån o honom och jag tror hon vill vara delaktig i det här.
 
Dessvärre fann hovslagaren ännu en hovböld igår och behövde gröpa ut än mer i hoven så nu har det gipsats också. Sju till tio dagar till blir det till att stå inne i box för ponnyn. Stackaren, inget roligt liv för en häst. Men samtidigt känns det som att han börjar vänja sig vid livet inne, tycker han lugnat ned sig lite.
 
Imorgon är mannen ledig och vi ska åka och inhandla all julmat. Vi kommer fira här på hemmaplan, mina föräldrar och bror kommer hit. Min lilla syster yster blir dessvärre inte med här i år. Hon beräknas att föda barn imorgon den 22/12 och de bor många mil från oss så det är inte till att tänka på att ses denna jul. Vi håller alla fingrar och tår att allt går bra för dem, så spännande att det kommer en liten bebis nu när våra barn börjar bli stora. 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar