torsdag 2 november 2017

Kärleksmums

Idag bjuder jag på ett recept för gofika. En av mina favoriter som går under många olika namn, snoddas, kokosrutor, mockarutor... Jag föredrar namnet kärleksmums, och har efter många gångers bakande kommit fram till receptet här under. Går att hämta hem här för utskrift.
 
 
Mina kärleksmums

Ingredienser:

Till kakan:
² 150 g margarin eller smör
² 75 g mörk choklad
² 3 ägg
² 4,5 dl strösocker
² 3 tsk vaniljsocker
² 3 msk kakao
² 5,75 dl vetemjöl
² 3 tsk bakpulver
² 2–2,25 dl mjölk
Till glasyren:
² 100 g margarin eller smör
² 2 rutor mörk choklad
² 2 msk kallt kaffe
² 1,5 msk kakao
² 3 tsk vaniljsocker
² Ca 4 dl florsocker
Garnera med kokosflingor!

Tillagning:

1.    Börja med att sätta ugnstemperaturen på 175 grader.

2.    Smörj och bröda sedan en form. Jag använder mig oftast av bakplåtspapper istället, eller så smörjer jag och brödar med vetemjöl.

3.    Smält fettet och chokladen och låt sedan svalna något.

4.   Vispa ägg och socker pösigt.

5.    Blanda de torra ingredienserna i en annan bunke och blanda sedan ned i äggvispet varvat med matfettet och mjölken.

6.    Häll smeten i en långpanna och låt grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Passa på att brygga kaffet till glasyren under tiden som kakan är i ugnen.

7.   Låt kakan svalna efter gräddning och börja med att smälta matfett och choklad till glasyren.

8.    Tillsätt sedan övriga ingredienser i kastrullen och rör om under tiden.

9.    Slutligen bredes glasyren ut över kakan, strö kokosflingor över och sedan är det bara att skära kakan i bitar.

Smaklig fikastund!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar