torsdag 26 oktober 2017

Dagens middag - Flygande Jakob


Hej å hå, här har gått i ett idag. Har tvättat och städat inför helgen.

Förr brukade jag städa på fredagar inför helgen men har insett att den dagen är det så mycket annat som skall fixas. Brukar b.la försöka handla helgens mat på fredagsmorgonen efter jag lämnat yngsta sonen i skolan. Skönt att handla innan anstormningen på eftermiddagen. Sedan ska det fixas och pulas, planeras och organiseras… Ja, alltid finns det något att göra
J


Idag har jag tillagat en gammal goding som garanterat gått ur modet men som uppskattas av de flesta här i familjen. Förutom dottern som är vegetarian. Men genom att byta ut kycklingfilén till en vegetarisk filé så var det problemet löst J Och jordnötter har vi inte i pga. allergi, utan det serveras bredvid till den som kan och vill ha.





Det finns säkerligen flera varianter av Flygande Jakob, jag brukar inte använda mig av något recept men på ett ungefär brukar det vara så här: 

Flygande Jakob med jordnötter bredvid.

Ingredienser:
·       3-4 kycklingfileér
·       1 pkt bacon
·       1-2 bananer
·       6 dl vispgrädde
·       0,75 dl ketchup
·       0,25 dl chilisås
·       Salt
·       Svartpeppar
·       Jordnötter bredvid
 

Tillagning:
·       Sätt ugnen på 175 grader (varmluft)
·       Salt och peppra den tinade kycklingfilén. Bryn på båda sidor i stekpanna och lägg sedan över i en smord ugnsfast form.
·       Klipp bacon och stek innan du strör det över kycklingen.
·       Skiva banan och tillsätt även den i formen.
·       Vispa grädde, ketchup och chilisås, salta och peppra lite extra om du vill ha mer krydda.
·       Låt tillagas i mitten av ugnen i ca 40-45 min tills kycklingen är genomgräddad.


    Servera med ris, grönsallad och jordnötter för den som önskar.

 
Smaklig måltid!

 
 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar