fredag 28 december 2018

Intervju med EXPRESSEN

Förra veckan, mitt i julstöket, blev jag kontaktad av en reporter från tidningen  EXPRESSEN. Han höll på att skriva på en artikel om hemmafruar och undrade om han kunde få intervjua mig om mitt liv som hemmafru (ytterligare två andra är med i artikeln så jag är inte ensam).

Jag minns när jag hade min tidigare blogg, då blev jag kontaktad av ett produktionsbolag som undrade om jag ville medverka i ett Tv-program. Det ville jag inte. Kände mig alldeles för blyg och utlämnad för det. Så min första reaktion vid denna förfrågan om intervju blev ungefär samma som då. Nä herregud, ska jag blotta mig så? Men så tänkte jag om (ja många ggr fram och tillbaka på ett par få dagarna) och så blev det av, en intervju via telefonen. Han hade mejlat över lite frågor dagen innan som jag fick ta del av och ni må tro att jag har funderat och vänt  hit och dit på mina svar i huvudet så jag knappt visste vad jag skulle säga tillslut.

Jag tycker iaf att det är kul att livet som hemmafru lyfts fram lite, och jag hoppas att det inte bara ses som något negativt. En fråga jag fick var om jag mötts av några fördomar och så är det dessvärre. Ibland blir jag förundrad över hur lätt det är att yttra nedlåtande värderingar och tala om att man själv absolut inte skulle vilja göra det valet. När jag berättar om mitt val så förväntar jag mig inte att personen jag pratar med ska göra samma val, inte heller att jag ska höjas till skyarna, men vissa kommentarer jag mött har rent ut sagt varit otrevliga och jag undrar om de bemöter andra likadant.

Idag bryr jag mig inte lika mycket om vad andra säger och tycker, idag känner jag mig tryggare med det val jag gjort, det är trots allt ett beslut jag och min man tagit gemensamt för att få vårt liv att gå ihop och känna oss tillfreds. Jag tänker också att var sak har sin tid och en dag kommer jag säkerligen vara tillbaka ute i arbetslivet. Jag har en dröm och plan på vad jag vill gå vidare med den dagen det är dags :-)6 kommentarer:

 1. Kul! Jag har också varit involverad i flera saker, p g a eller tack vare, livet som hemmafru! Men tv skulle jag nog också tacka nej till... Vad har du för planer när ditt liv som hemmafru är över? Mitt är ju slut, sen några månader tillbaka... Jobbar just nu på förskola, men... har en dröm om sjukhuset, men är samtidigt rädd att inte klara av det... 🙄 svårt... Gott Nytt år på dig! Kram, Pia/Hemmafrugrubbel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Pia!
   Ja visst är det kul att även vi hemmafruar får lite uppmärksamhet;-)

   Så spännande att du kommit ut i arbetslivet igen, trivs du? Antar att det är rätt hektiskt och hög ljudvolym på förskola, men samtidigt något som passar en f.d. hemmafru väl :-) Likaså kan jag tänka mig att arbete på sjukhus, med människor, kan passa bra. Gissar att du som mig är en person som värnar om andra människor:-) Arbetade du på sjukhus innan du blev hemmafru?

   Själv drömmer jag om att utbilda mig till vårdadministratör, har haft några år att fundera på vad jag vill göra i framtiden, vad som passar mig och var jag tror att jag skulle passa in och kunna bidra och det är vad jag kommit fram till. Tror att mitt intresse för människan, språket och sinne för noggrannhet, planering och struktur binds samman i det yrket, så jag håller tummarna att jag kommer in på den utbildningen den dag det är dags. Annars har jag ingen aning vad jag ska hitta på.

   Önskar även dig ett riktigt Gott Nytt år! Hoppas vi ses fler ggr här på nätet :-)

   Kam, Petra

   Radera
 2. Spännande. Säg till när intervjun finns att läsa.

  Mvh PB?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Absolut, jag hojtar till :-) Reportern pratade om den 30/12, alltså imorgon, vi får se om det stämmer. Skrämmande och spännande på samma gång.

   Mvh, Petra

   Radera
 3. det är väl spännande (jag har blivit intervjuad som julfantast :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååå julfantast, det är grejer :-) Skulle själv kunna falla in under den kategorin;-)

   Radera