tisdag 25 december 2018

God fortsättning!

Det var ett vitt Skåne som mötte oss då vi for ned till min syster i Ystad för julfirande. Jag som hade grämt mig över att lämna ett snöfyllt landskap när det äntligen inföll i samband med julafton blev minst sagt förvånad (och överlycklig) då vi insåg att även Skåne kunde bjuda på idylliskt jullandskap.

Trots en natt på luftmadrass vaknade jag pigg och utvilad redan kl. 06:30 på julaftonsmorgon. Frukost intogs och sedan bar det av på promenad ned till stan för att lyssna på en vän till min systers familj som spelade på torget. Dock blev vi lite sena och då vi inte var ensamma där fick vi knappt en syn av de som uppträdde, men vi hörde iaf.

Vid 13 tiden var det dags för julmiddag, sedan Kalle Ankas jul och därefter julklappsdags. Vi vuxna körde också julklappsspelet där allas sämsta sidor kommer fram, men det bjuds också på många skratt.

I vanliga fall brukar vi äta julmiddag först efter Kalle och sedan öppna julklappar så det blev lite annorlunda detta år, något som också resulterade i att kvällen kändes längre detta år och vi hann spela sällskapsspel och ändå komma i säng ganska tidigt mot vad vi är vana vid.

Nu är vi åter hemma efter ett antal timmar i bilen, granen luktade underbart när vi öppnade ytterdörren och nu ska vi fortsätta vårt julmys här på hemmaplan. Kanske att vi hittar någon spännande film att titta på. Såg att min favoritfilm Holiday skulle visas på tv ikväll, kan hända att jag ser den än en gång.

 Så fint på torget i Ystad med julgran pyntad av elever från skolor i staden.

 Och så var det det där uppträdandet som vi inte såg susen av men iaf hörde.

Min fina lillasyster (som bor i Ystad) som lyckas få vår yngsta son Mille att ställa upp på bild, inte alltid så lätt att få till :-)

1 kommentar:

  1. God fortsättning till Dig! ♥️ Härligt med helg, men samtidigt tycker jag det är skönt när ’ståhejet’ är över, även om vi absolut hade det mysigt! Vi är nu tillbaka på Landet, med lugnet, sååå härligt! Ha det och hör av dig igen! 😘 Kram, Pia/Hemmafrugrubbel 😉

    SvaraRadera