onsdag 19 december 2018

Det lackar mot jul

Så har vi firat våra två decemberbarn, dottern som fyllde 15 år och äldsta sonen 17 år. Ibland undrar jag hur de redan kan vara så stora. Även att det är fantastiskt att se dem mogna och röra sig mot vuxenlivet, så var det inte så längesedan de var våra små pluttisar.
Min elva år yngre syster som var här på kalasbesök i helgen fick sitt första barn i början på 2018, en livlig liten tjej som är 11 månader nu och redan går. Det är lustigt hur fort man glömmer när man kommer ifrån det, hur intensiv småbarns fasen är med ständigt vakande och dygnet runt jour. Samtidigt som det är skönt att vara ifrån det (vet inte hur jag skulle orka med det idag) så är det också en viss sorg över att inte vara den mest viktiga i sitt barns liv. Eller iaf inte till synes, någonstans där i tonårsattityden hoppas och tror jag ändå att man har en viss viktig och betydelsefull roll.

Igår inhandlades julgran som mellanlandat i förrådet över natten för att acklimatisera sig i några varmare grader innan den chockas inomhus. Förhoppningsvis ska vi hinna klä den ikväll. Men först ska vi träffas ett tjejgäng för lite fika på stan. Tidigare år har vi träffats hemma hos varandra med jultema men i år blir det på stan som sagt. Ganska skönt ändå, det är så mycket annat att stå i inför jul, nu är det ingen som måste fixa och dona en massa extra.


Med denna hängandes på ytterdörren välkomnar vi nu tomten🎅🏻🎅🏻🎅🏻

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar